..::..  درس ها  ..::..

..::.. درس ها ..::..

الهی نعمت حضور قلبم را از خطور ذنوب بازدار
..::..  درس ها  ..::..

..::.. درس ها ..::..

الهی نعمت حضور قلبم را از خطور ذنوب بازدار

ســــــلامـــتی با خوراکیها

درمان همه دردها با سیب!


سیب مقوى معده و حافظ مخاط معده، کاهنده کلسترول خون، مقوی کبد و قلب، دفع کننده اسید اوریک خون، ضد رماتیسم، تصفیه کننده است و سبب موجب جوان ماندن بافت‌های بدن می‌شود.

«هرکس روزى یک سیب بخورد، پزشک را از خود دور کرده است». این یک ضرب المثل انگلیسى است و فرانسوى‌ها نیز آن را پذیرفته‌اند. این جمله مصداق واقعى دارد و سیب را باید نوشداروى همه بیمارى‌ها دانست.

به عقیده مرحوم دکتر سید جلال مصطفوی، پزشکان قدیم از این خواص معجزه آسای سیب کاملاً اطلاع داشتند و ارسطو کار اعجاز را به آنجا رسانده است که دست به اغراق عجیبى مى‌زند و مى‌گوید: « هرکس هر روز سیب بخورد، تعجب مى‌کنم، چگونه مى‌میرد»، حتى بسیارى از انبیا، اولیا و پیشوایان دین نیز که براى امت خود دستورهایى به صورت جمله‌هاى قصار به یادگار گذاشته‌اند، این مطالب را از نظر دور نداشته و خوردن سیب را تأکید کرده‌اند.

چنانکه از حضرت على، علیه السلام، روایت شده است که فرمود: «اکل التفاح فى اسحار» یعنى سحرگاهان سیب بخورید.

– سیب مقوى عضلات و اعصاب است (یکى از بهترین میوه‌ها).

– سیب مقوى معده و حافظ مخاط معده است.

– سیب ضد عفونى کننده روده است (ترشح دیاستازى را در معده خود عامل کشتن باکتری‌هاست).

-سیب مقوى کبد است و احتقان آن را (که مولد اکثر بیمارى‌ها است) کم مى‌کند.

– سیب کلسترول خون را کم مى‌کند (به عقیده لئون بینه، رئیس سابق دانشکده پزشکى پاریس، این خاصیت به علت وجود پکتین در سیب است).

– سیب اسید اوریک را از ادرار دفع مى‌‌کند.

– سیب ضد روماتیسم است.

– سیب ملیّن است.

– سیب خون را تصفیه مى‌کند.

– سیب بافت ها را جوان نگاه مى دارد.

آیا این همه خواص شگفت انگیز در سیب که هر کدام به تنهایى اثر بسیار نیکویى در درمان بیمارى‌ها و تأمین سلامت بدن دارد کافى نیست که به ما اجازه دهد سیب را به عنوان نوشدارو معرفى کنیم؟

تسنیم


****************************


مهمترین خواص گوجه فرنگی

 

سلامت قلب ،تناسب اندام ،پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی و برخی سرطانها و…از مهمترین خواص گوجه فرنگی می باشدهمچنین از همه بیشتر مصرف آن برای آقایان توصیه می شودلیکوپن، آنتی اکسیدان و رنگدانه موجود در گوجه فرنگی برای سلامت قلب مفید است.

 “دکتر رامین تبریزی” متخصص تغذیه در گفتگو با  مجله پزشکی دکتر سلام گفت: گوجه فرنگی می‌تواند میزان اکسیداسیون التهاب و تخریب DNA  را کاهش داده و جلوی بیماری‌های قلبی و عروقی را بگیرد. گوجه فرنگی یکی از سبزیجاتی است که مصرف آن به آقایان توصیه می‌شود.

وی ادامه داد: تحقیقات بی‌شماری تاکنون نشان داده است که مصرف بالای میوه و سبزیجات می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و برخی سرطانها و ….. پیشگیری کند و دلیل اصلی این ویژگی هم آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این گروه‌های غذایی است.

این متخصص اظهار داشت: کاروتنوئیدها به ویژه لیکوپن اصلی‌ترین آنتی‌اکسیدان گوجه فرنگی است که در کنار ترکیبات موجود خواص ضدسرطانی را به این ماده غذایی داده است.

وی در پایان اذعان داشت: گوجه غنی از آب است، بطوری که 100 گرم آن 9گرم آب دارد و از آنجا که بسیار کم کالری است مصرفش برای تناسب اندام توصیه می‌شود.

دکتر سلام


****************************


با همه ی خواص مفید برنج آشنا شوید!


برنج از دسته غلاتی است که در خانواده های ایرانی به نسبت دیگر غلات بیشترین مصرف را دارد. برنج طبیعتی سرد و خشک دارد. سعی کنید همیشه برنج تازه بخورید زیرا به نسبت برنج های کهنه دارای ویتامین بیشتری هستند. آب برنج خاصیت خنک کنندگی دارد. برای درمان اسهال خوردن کته برنج پیشنهاد میشود.

    کمپرس با آرد برنج تب را کاهش میدهد.

    برنج چاق کننده میباشد.

    کته برنج تولید اسپرم را افزایش میدهد.

    یکی از غذاهای خیلی خوب و مقوی شیربرنج است مخصوصاً اگر با عسل خورده شود و باعث تولید اسپرم میشود.

    خوردن برنج باعث بازشدن رنگ چهره میشود.

– برنج برای افراد مسلول غذای مناسبی میباشد خصوصاً اگر با شیر داغ پخته شود.

– برای پاک شدن جوهر میتوان با آب جوشانده برنج آن را تمیز کرد.

– برنج برای درمان فشارخون مفید است.

– اگر میخواهید لاغر شوید سه روز فقط کته برنج بخورید هیچ چیز دیگری نخورید.

– کسانی که بیماری سودا و پیسوریازیس دارند حتماً برنج را در برنامه غذایی خود به صورت کته قرار دهند.

– خوردن کته باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان معده میشود.

طرز تهیه کته برنج که همراه سبوس باشد: ابتدا یک مشت از سبوس برنج را در آب جوشانده صاف نموده با آب آن کته را تهیه کنید و این غذا باعث میشود که از سرطان کولون، پستان و پروستات جلوگیری کند.

– برنج بهترین غذا برای دوران نقاهت میباشد.

– برای درمان بواسیر میتوان از کیک آرد برنج که با چربی کوهان شتر درست شده است استفاده کرد.

– برای جلوگیری از سنگ کلیه که نوع آن از جنس کلسیم باشد روزی 2 بار هر بار 10 گرم از سبوس برنج را در 500 سیسی آب جوشانده صاف نموده میل شود البته این را در نظر بگیرید افرادی که نیاز به کلسیم دارند نباید از این روش استفاده کنند.

– برای درمان کک مک پوست آرد برنج را با عرق رازیانه مخلوط کرده به صورت ماسک روی صورت بگذارید به جای عرق رازیانه میتوان از آب خربزه استفاده کرد مخصوصاً آقایان.

– حضرت رضا(ع) از رسول خدا(ص) روایت کرده است که آن حضرت فرمودهاند: غذای دنیا و آخرت گوشت، سپس برنج است.

– برای بندآمدن خود دماغ گرد برنج را داخل بینی بریزید.

– خوردن زیاد برنج سفید (پوست گرفته) امکان دارد اختلالات عصبی بوجود آورد به خاطر همین بهتر است که مقداری چلتوک (شلتوک) برنج را داخل یک پارچه ریخته در برنج قرار دهید که همراه آن پخته شود یا این که همان طور که گفته شد ابتدا شلتوک برنج را در آب ریخته جوشانده سپس صاف نموده با آب آن برنج را درست کنید.

– هیچ گاه بالای برنج آب سرد ننوشید.

– اگر برنج را با سبوس آن بخوریم و آب کشی نکنیم باعث طول عمر و دیر سفیدشدن مو میشود.

– برای از بین بردن چین و چروک صورت شلتوک برنج را جوشانده صاف نموده با کمی آب برنج مخلوط نموده به صورت ماسک روی صورت بگذارید.

– شلتوک برنج باعث پایین آمدن کلسترول خون میشود.

– برای رفع سوزش و قرمزی پوست کودکان در اثر ادرار آرد برنج را با نشاسته مخلوط کرده بپاشید.

– افرادی که مرض قند دارند برنج کمتر بخورند.

– افرادی که یبوست دارند برنج کمتر بخورند.

– برای پوستهایی که منافذ آنها باز است و یا این که چرب هستند با آب برنج صورت را ماساژ دهند.

– یک غذای خوب برای کسانی که دچار سرماخوردگی شدهاند: آرد برنج + شیر بدون گلاب + هل +  کمی شکر به روایتی فرنی تهیه شود.

– کسانی که مبتلا به سنگهای ادراری هستند برنج را زیاد بخورند.

– کسانی که تصلب شرائین دارند خوراک برنج را همراه با شلتوک آن بخورند.

– کسانی که سوزاک شدهاند سوپ برنج را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

– برای درمان عطشی که براثر غلبه بر بلغم باشد برنج را با شوید پخته همراه گوشت جوجه خروس میل شود.

دکتر سلام


****************************


همه آنچه باید درباره پنیر بدانید


میان فرآورده‌های لبنی، پنیرها طیف وسیع‌تری را به خود اختصاص داده‌اند و مدام نیز در حال تولیدند و جالب این‌که تولیدکنندگان همچنان نام‌های دلربا و متنوعی روی پنیرهای تازه خود می‌گذارند که انگار پنیری با هویت و ترکیبات جدید پا به عرصه بازار گذاشته است و همین عامل هم موجب شده مصرف‌کنندگان در انتخاب نوع پنیر دچار تردید شوند.

دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس می‌گوید: ماده اولیه همه انواع پنیرها از شیر است و آن چیزی که موجب می‌شود پنیرهای موجود در بازار همچون پنیر چدار، فتا، سفید، لیقوان و انواع پنیرهای کپک دار و سنتی از نظر طعم، شکل و بافت نرم یا سخت با یکدیگر متفاوت شوند به روش تولید آن یعنی روش دلمه کردن، آبگیری و رساندن پنیر بستگی دارد.

این متخصص با اشاره به این‌که برای تولید پنیر، شیر را به چند روش دلمه می‌کنند، می‌گوید: با افزودن آنزیم (حاصل از باکتری‌ها و قارچ‌های کشت شده صنعتی)، استارتر (انواع باکتری‌های مفید و سودمند لاکتیکی و پروبیوتیکی)، اسید یا مخلوط این مایه‌ها شیر را لخته می‌کنند که می‌تواند موجب ایجاد ویژگی‌های مختلف و سودمند در پنیر شود.

او با اشاره به این‌که در گذشته مایه پنیر را از حیوانات به روش خشک و پودر کردن معده نوزاد حیوان تهیه می‌کردند، می‌گوید: امروزه این روش کمتر مورد استفاده است و مایه پنیر به صورت صنعتی و به روش بیوتکنولوژی از سوی برخی باکتری‌ها و قارچ‌ها تولید می‌شود و افراد می‌توانند با خریدن مایه پنیر که به شکل قرص یا پودر در بازار عرضه می‌شود براحتی در خانه پنیر تهیه کنند.

 

پنیر با شیر گاومیش گاو یا گوسفند؟

به گفته دکتر عزیزی، نوع شیر یکی از عوامل تغییردهنده طعم و مزه پنیر است که می‌تواند از شیر گاو، گوسفند، بز یا گاومیش باشد و چون شیر گوسفند تا 6 درصد و شیر گاومیش تا 9 درصد چربی دارد نسبت به شیر گاو که 3.5 درصد چربی دارد، پنیر آن لذیذتر است. البته ناگفته نماند شیر گوسفند و بز و میش نسبت به شیر گاو، خواص تغذیه‌ای بالاتری دارد؛ اما به گفته این استاد دانشگاه شیر گاو از نظر مواد مغذی نزدیک‌ترین شیر به شیر انسان است و باید به این موضوع توجه داشت که هر چه چربی پنیر بالاتر باشد میزان پروتئین و کلسیم آن کمتر بوده و پرکالری‌تر است. پس سلامت را فدای خوشمزگی نکنید و به دنبال پنیرهای گوسفندی و محلی نروید.

 

از پنیرهای نرم تا پنیرهای سخت

عاملی که موجب تفاوت بافت نرم و سفت انواع پنیرها نسبت به هم می‌شود، میزان آب موجود در لخته پنیر است. دکتر عزیزی با اشاره به این‌که پنیرهای موجود در بازار سه نوع بافت نرم، متوسط و سفت دارند، می‌گوید: پنیرهای نرم از انواعی است که آب موجود در لخته پنیر زیادتر است و در مقایسه با دیگر پنیرهای سخت و نیمه سخت از خواص و بویژه کلسیم کمتری برخوردارند و هر چه پنیر همچون انواع پنیر لیقوان، سفید و تبریز بهتر آبگیری و سفت و سخت‌تر شود درصد کلسیم بیشتری خواهد داشت.

 

پنیر‌هایی که به استراحت نیاز دارند

عامل دیگری که در ایجاد طعم‌های مختلف پنیر نقش بسزایی دارد روش رساندن یا دوره استراحت پنیر است. اغلب پنیرهای سخت یا نیمه سخت در آب نمک و اغلب پنیرهای نرم بدون حضور آب نمک و همه پنیرهای کپک‌دار در حضور یکسری قارچ‌های خوراکی طی یک دوره استراحت می‌رسند و در مدت رسیدن، یکسری فعل و انفعالاتی در ترکیبات پنیر ایجاد و مواد آروماتیک (طعم‌زا و معطر) که به بهبود عطر و مزه پنیر کمک می‌کند، فعال می‌شود.

 

به پنیر هم روغن نباتی و شیر خشک می‌زنند؟

دکتر عزیزی با تائید وجود شیر خشک و روغن نباتی در برخی از انواع پنیر می‌گوید: شیر خشک باعث افزایش ماده خشک و غلیظ‌تر شدن پنیر می‌شود و افزودن آن به برخی پنیرها مجاز است. میزان ویتامین‌های شیر خشک نسبت به شیر تازه کمتر است، اما میزان املاح معدنی آن با شیر تازه برابری می‌کند. این متخصص درخصوص چربی‌های افزوده شده به پنیر می‌گوید: انواعی از پنیرها که با شیر کامل گاو و گوسفند تهیه می‌شوند نیازی به افزودن روغن‌های گیاهی ندارد، اما آن دسته از پنیرهایی که با شیر چرخ شده (چربی گرفته) دام تهیه می‌شوند به آنها روغن نباتی می‌زنند که باید در برچسب پنیر قید شود.

 

پنیر آنالوگ و اولترافیلتراسیون چیست؟

گاهی روی بسته‌بندی برخی از انواع پنیرها لفظ آنالوگ یا اولترافیلتراسیون خیلی ریز در گوشه‌ای نوشته شده است و اغلب مصرف‌کنندگان هم از معنای این الفاظ بی‌اطلاع‌اند. دکتر عزیزی در این باره می‌گوید: پنیرها و خامه‌هایی که روی بسته‌بندی آن لفظ آنالوگ قید شده است یعنی حاوی خامه یا چربی گیاهی هستند و این از آن دسته الفاظ تخصصی است که تولید‌کننده با صداقت و صراحت تمام وجود چربی گیاهی را در محصولش اطلاع‌رسانی می‌کند، اما مصرف‌کننده به دلیل ناآگاهی از آن فکر می‌کند محصول ویژگی بالقوه‌ای دارد. این متخصص علوم و صنایع غذایی در مورد پنیرهای تولید شده به روش اولترافیلتراسیون می‌گوید: این روش از جمله روش‌های به صرفه برای تولید‌کننده و سودمند برای مصرف‌کننده است. در این روش آب لخته پنیر را با فیلترهایی با سوراخ‌های بسیار ریز می‌گیرند که تنها ترکیبات غیر‌ضروری شیر از صافی عبور کرده و آنچه سودمند است پشت این صافی می‌ماند. به این ترتیب بر غلظت مواد مغذی پنیر افزوده می‌شود و از نظر ارزش تغذیه‌ای و بخصوص کلسیم به مراتب از پنیرهای دیگر بهتر است. پنیر فتا نوعی پنیر اولترا فیلتراسیون است که چون در مقایسه با پنیرهای آب نمکی مرحله رسیدن را طی نمی‌کند مزه چندان چشمگیری ندارد.

 

پنیر لاکتیک چطور؟

پنیر لاکتیک همان پنیری است که برای تولید لخته آن از یکسری باکتری‌های مفید و سودمند لاکتیکی استفاده می‌شود. دکتر عزیزی با اشاره به این موضوع می‌افزاید این پنیر شبیه پنیر سنتی است و برای رسیدن به آب نمک نیاز دارد. ارزش تغذیه‌ای آن تقریبا با پنیرهای سخت و نیمه سخت برابری می‌کند و افرادی که به دنبال طعم و مزه متفاوت و متنوعی هستند و می‌خواهند طعم پنیر مصرفی‌شان به ماست ترش نزدیک‌تر باشد می‌توانند این محصول را انتخاب کنند.

 

و حالا پنیر پروسس بخوریم یا نخوریم؟

این‌که می‌گویند پنیرهای پروسس یا فرآوری شده که طیف وسیع تری از پنیرهای بازار را به خود اختصاص داده‌اند از ترکیب باقیمانده یا خرده‌ها و ضایعات چند نوع از پنیرهای معمولی کارخانجات مختلف تهیه می‌شود و به آن چربی می‌افزایند، صحت دارد؟ دکتر عزیزی می‌گوید: پنیرهای پروسس یا از خرد کردن دلمه پنیر یا از اختلاط خرده‌های پنیرهای مختلف همراه چربی گیاهی، خامه، افزودنی‌های سنتزی و برخی مواد طعم‌دهنده تهیه می‌شود و را ه تشخیص پنیرهای فرآوری شده این است که شکل خاصی ندارند و بافت آنها اغلب کرم مانند است. به گفته این متخصص این پنیرها نسبت به دیگر پنیرها از نظر میزان کلسیم و دیگر خواص تغذیه‌ای ارزش کمتری دارند و به دلیل استفاده از خامه یا چربی گیاهی، خوشمزه‌تر اما چربی زیادتری داشته و می‌توان گفت میزان مواد نگهدارنده بیشتری نیز دارند.

 

پنیر رنگی چیست؟

برخی از انواع پنیرها در رنگ‌های قرمز و سبز و آبی تهیه می‌شوند. این رنگ‌ها طبیعی است یا سنتزی؟ این استاد دانشگاه می‌گوید: این رنگ‌ها اغلب از انواع رنگ‌های مجاز مصنوعی هستند که برای تنوع و جلب نظر مشتری به پنیرها افزوده می‌‌شود و بهتر است پنیر مصرفی روزانه از نوع پنیرهای سفید معمولی باشد. او تصریح می‌کند پنیرهایی که چربی یا افزودنی‌های سنتزی بیشتری دارند معمولا رنگ‌شان کمی تیره‌تر از انواع پنیرهای سفید و متمایل به رنگ کرم هستند.

 

یک پنیر خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

دکتر عزیزی در پاسخ به این پرسش می‌گوید: پنیر مصرفی روزانه بهتر است از انواع کم‌چرب با میزان چربی 35 ـ 30 درصد، نمک یک درصد، بافت نیمه‌سخت یا سخت و از انواع کارخانه‌ای باشد. به گفته این متخصص اغلب پنیرهای فله‌ای چون با شیر غیرپاستوریزه تولید می‌شوند و دوره مجاز 30 تا 45 روزه رسیدگی را به طور کامل طی نمی‌کنند مشکوک به انواع میکروب‌های بیماریزا بخصوص تب مالت هستند. همچنین او خاطر نشان می‌کند: پنیرها را نمی‌توان زیاد از نظر ویتامین‌ها و املاح با یکدیگر مقایسه کرد، اما از نظر میزان کلسیم، پروتئین و چربی قابل مقایسه‌اند که پنیرهای کم‌چرب با بافت سخت به دلیل غنی بودن از کلسیم و پروتئین در اولویت انتخاب قرار دارند.

دکتر من


****************************